Bevoegdheden importeren

< Terug

In het Opleidingsplatform kunnen ook handmatig bevoegdheden worden toegevoegd. Bevoegdheden zijn certificaten of trainingen die niet zijn gepland via Autofox of het Opleidingsplatform maar waarvan het wel wenselijk is dat ze geregistreerd worden omdat ze een afloopdatum/einddatum bevatten welke gemonitord moet kunnen worden.

Handmatig toevoegen

De bevoegdheden handmatig toevoegen is eenvoudig.

Bij de medewerker via de knop BEVOEGDHEDEN en vervolgens op de blauwe knop TOEVOEGEN

Via import toevoegen

Bij grote aantallen bevoegdheden kan het gewenst zijn deze vanuit een excel lijst te importeren. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:

1. Import van bevoegdheden bij de start van het Opleidingsplatform
    Er wordt een lijst geïmporteerd en iedere bevoegdheid in de Excel lijst wordt toegevoegd aan eventuele aanwezige data.
    Let op: Dit kan dus zorgen voor dubbele bevoegdheden. Gebruik deze functie dus met zorg!
  2. Import met nieuwe bevoegdheden
    Deze functie is met name geschikt voor het periodiek toevoegen van nieuw behaalde bevoegdheden.
    Voor de import hiervan wordt deze Excelsjabloon gebruikt.
    Let op: Iedere regel wordt toegevoegd. Dus ook lege regels!
    Verder is het van belang dat iedere regel het medewerkersnummer wordt gebruikt. Dit is namelijk de enige unieke waarde in de lijst.

Importeren gaat via Beheer – Instellingen en vervolgens Gegevens Importeren en Bevoegdheden.

Hier staat zowel het voorbeeldbestand alswel de import functie.