Uitnodigingen

< Terug

Nodig snel en eenvoudig leerlingen en bedrijven uit met de mailfunctie van een aangepaste les.

Mailtemplates aangepaste les

Om een uitnodiging voor een aangepaste les te versturen, moet er eerst twee mailtemplates worden gemaakt. Eén mailtemplate voor de leerling en één voor het bedrijf.

De mailtemplates kun je maken door in het kopje “INSTELLINGEN” op het tabblad “Communicatie” ⇒ “Mailtemplates” te klikken.

Het scherm met het overzicht van alle mailtemplates wordt geopend. Klik op de knop “NIEUWE TEMPLATE” links onderin het scherm om een nieuwe mailtemplate te maken.

Vul hier een titel, onderwerp en tekst in. Voor de tekst en het onderwerp kun je gebruik maken van een nieuwe set aan shortcodes die speciaal voor een aangepaste les zijn gecreëerd.

Koppelen mailtemplates aangepaste les

Nu de mailtemplates zijn gemaakt, kun je deze koppelen aan de aangepaste lessen.
Dit kun je doen door in het kopje “INSTELLINGEN” op het tabblad “Planning” ⇒ “Aangepaste lessen” te klikken.

Je ziet nu een overzicht van al je aangepaste lessen. Selecteer hier een aangepaste les waarbij je de mailtemplates wilt instellen.

Kies een mailtemplate bij de opties “Mailtemplate” en “Mailtemplate bedrijf” om de mailtemplates in te stellen. De optie “Mailtemplate bedrijf” is optioneel en hoef je alleen te selecteren wanneer je uitnodigingen naar bedrijven wilt versturen.

Versturen uitnodigingen

Om uitnodigingen van een aangepaste les te versturen klik in het kopje “BASIS” op het tabblad “Planning” ⇒ “Agenda” of  “Planning” ⇒ “Cursusagenda”.

Zoek en open hier de aangepaste les waarvan je de uitnodiging wil versturen.

Je kunt de ontvangers selecteren door rechts onderin op de knop “UITNODIGINGEN VERSTUREN” te drukken. Er opent dan een scherm waarin je kunt selecteren wie de mail ontvangt.

Als de aangepaste les geen mailtemplate heeft voor bedrijven komen er ook geen bedrijven in de lijst van ontvangers te staan.
Leerlingen en bedrijven die al een uitnodiging hebben ontvangen hebben een vinkje op hun naam. Ga met de muis over het vinkje om te zien wanneer de uitnodiging is verzonden.

Selecteer de ontvanger en druk op de knop “VERSTUREN” om de uitnodigingen te versturen.