Theoriecursus aanmaken

< Terug

In Autofox kun je eenvoudig jouw theoriecursussen plannen en beheren. In dit artikel wordt het aanmaken van een theoriecursus beschreven.

Aanmaken theoriecursus

Om een theoriecursus aan te maken klik je in het kopje Basis op het tabblad “Planning” ⇒ “Theorielijst” of “Planning” ⇒ “Cursusagenda”.

Op deze pagina’s vind je een overzicht van de planning van een bepaalde periode. Klik links onderin het scherm op de groene knop “+ NIEUWE CURSUS” om een nieuwe theorie cursus in te plannen.

Nadat je op de groene knop hebt gedrukt komt er een pop-up waarin je de informatie van de te plannen cursus in kunt voeren.

De eerste stap voor het plannen van een theorie cursus is het kiezen van een cursus, dit doe je door in het zoekveld te zoeken naar de cursus die je wilt gaan plannen. Staat de cursus er niet tussen? Ga dan naar de opleidingsproducten om een nieuwe cursus aan te maken of een bestaande cursus te activeren.

Als je een cursus hebt geselecteerd neemt Autofox automatisch alle gegevens over van de laatste keer dat je een desbetreffende cursus hebt ingepland. Dit is een handigheidje om tijd te besparen, mocht je bij het plannen van cursussen vaak afwijkende uitnodigingen, tijdstippen, medewerkers e.d. hebben dan kun je deze instelling uitschakelen in de algemene planningsinstellingen.

Tijdens het aanmaken van de cursus kun je een certificaat instellen, dit is een certificaat die je aan het eind van de cursus kunt uitprinten of mailen naar de cursisten en hun bedrijven.

Een cursus bestaat uit één of meerdere lesmomenten, standaard staat het eerste lesmoment geopend. Heeft de cursus meerdere lesmomenten, klik dan links onderin op de knop “+ LES TOEVOEGEN” om een lesmoment toe te voegen.

Klik op de pijltjes naast Theorielocatie wanneer de desbetreffende les niet op een standaard theorielocatie wordt gegeven, maar op locatie bij de klant.

Wanneer één van de lessen niet op een standaard theorielocatie wordt gegeven, maar op een externe/éénmalige locatie.

Is een les een examen, zoals bij VCA, vink dan het vinkje “Examen” aan.

Druk op de knop opslaan om de cursus in Autofox te zetten. Bij het opslaan wordt er nog een controle uitgevoerd of de medewerker en het lokaal niet op de geselecteerde datum bezet zijn.

Extra opties

Om de gebruikers van Autofox zo goed mogelijk te faciliteren zijn er een aantal instellingen omtrent de theoriecursussen:

• Koppelen voertuigen of middelen (laptop, beamer);
  • De docent van de cursus niet tonen op de uitnodiging;
  • De kosten van een cursist tonen in het overzicht. Deze wordt berekend o.b.v. het gekoppelde artikel, een prijsafspraak of de prijs op de gekoppelde factuur.